Campania “Grăbeşte-te să faci un bine” – oprită de vameşii moldoveni

În noaptea de 25 spre 26 Martie a.c. 50 de reprezentanţi ai tuturor filialelor ASCOR (Timişoara, Iaşi, Cluj Napoca, Bucureşti, Braşov, Craiova, Arad, Alba Iulia, Suceava, Constanţa, Ploieşti, Tg. Jiu, Oradea, Piteşti, Târgovişte, Lugoj şi Câmpia Turzii) au pornit spre Chişinău cu ajutoarele adunate pentru cei 84 de copii de la orfelinatul din satul Tocuz.

Astfel ei au colectat 17 cutii de jucării, hăinuţe şi ceva alimente pentru aceşti copilaşi năpăstuiţi. După ce au trecut de vama românească de la Sculeni, au fost puşi în imposibilitate de a trece jucăriile la vama moldovenească din motive puerile şi nejustificate, călcând astfel în picioare bucuria cu care orfanii de la Tocuz aşteaptă această alinare şi susţinere în acest post în care toţi ar trebui să fim mai buni.

Concomitent, tinerii ascorişti au fost ţinuţi câteva ore pe acest fond în vama moldovenească, fără a rezolva problema dată în favoarea copiilor orfani.

Prin acest act, vama moldovenească de la Sculeni îşi demonstrează încă odată zelul dus la extrem, inumanitatea, dispreţul şi duritatea cu care au tratat acest act de binefacere, ştirbind astfel din imaginea noii guvernări, care se vrea una europeană.

Sursa: http://ascor.md/

Reclame

4 gânduri despre „Campania “Grăbeşte-te să faci un bine” – oprită de vameşii moldoveni

 1. Paula 1 aprilie 2010 la 13:58 Reply

  Asa va trebuie. Apreciez intentia de a ajuta orfani dar nu ati gasit orfani si in Romania? Ca sunt destui. Nu cumva drumul pina acolo a costat mai mult decit ajutoarele pe care doreati sa le oferiti? Si…lazile cu care nu ati fost lasati sa treceti, s-au intors in tara? Poate le veti oferii orfanilor romani, au si ei nevoie.

 2. viliga valentin 1 aprilie 2010 la 15:31 Reply

  paula draga ASCOR a facut astfel de campanii si in romania, dar nu au fost mediatizate pt ca nu ne-a oprit nimeni la vama, ajutoarele am vrut sa le ducem acolo la rugaminte ASCOR Chisinau unde in acest an s-a tinut Consfatuirea Nationala ASCOR

 3. viliga valentin 1 aprilie 2010 la 15:32 Reply

  vorbesc ca unul care am fost de fata la actiune

 4. ascorploiesti 1 aprilie 2010 la 16:03 Reply

  Doamne ajuta….in legatura cu comentariul lasat de tine pe blog-ul ASCOR Ploiesti permite-mi sa-ti ofer un raspuns:

  Drumul nu a costat deoarece ajutoarele erau duse in cadrul unui pelerinaj organizat la fratii nostrii de dincolo de Prut cu ocazia zilei de 27 Martie (92 de ani de la Unirea Basarabiei cu România) si a consfatuirii nationale ASCOR ce a avut loc la Chisinau. Noi ii consideram fratii nostri. Tu…nu stiu. Daca vei citi cu ce se ocupa Ascor-ul vei vedea ca ajutam si pe cei din tara…de multe ori chiar din banii nostri. La fel acele ajutoare erau din banii nostrii sau donate de studentii romani special pentru copii orfani din Basarabia. Deci era dreptul nostru sa le directionam catre cine consideram ca are mai multa nevoie si am considerat ca merita sa mergem cu ceva la ei acum in ajun de Paste cand nu-i viziteaza nimeni.
  Defapt ii viziteaza baptistii si martorii lui Iehova…si asta pentru a le distruge credinta in care au fost botezati…iar fata de cat este alocat unui copil institutionalizat din romania ptr masa zilnica acolo au un sfert din minim. Practic o duc dupa o zi pe alta. Si toti sunt Romani, crestini, fratii nostri. Sper sa reflectezi si sa iti dai seama ca lucrurile nu stau chiar asa cum crezi tu si cum se vad din spatele monitorului comod asezat pe scaun si meritam mai mult decat un „asa va trebuie”. Este usor sa stai in spatele unui monitor cu mainile in san si sa critici actiunile altora in loc sa oferi solutii….stiu ca este usor. Asta este mentalitatea care din pacate ne distruge pe zi ce trece tara.

  Daca ai si solutii in afara de critici te asteptam cu drag sa le oferi…si de ce nu te asteptam alaturi de noi! Sa ma ierti!

  Doamne ajuta!

  Cristian Ionescu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: