Prieteni pentru eternitate

Şi a venit Părintele Vasile Gavrilă. Şi ne-a bucurat sufletele. Conferinţa a debutat cu dezbaterea noţiunii de “prietenie” aşa cum ea este reliefată în Noul Testament, desprinzându-se ideea că Dumnezeu Îşi alege prietenii nu pentru că are nevoie de ei, ci pentru că aceştia au nevoie de binefacerile Lui, iar motivaţia ce trebuie să stea la baza alegerii unui prieten este firesc şi necesar să fie întotdeauna iubirea.

Discuţia şi-a mutat apoi punctul central asupra valenţei prietenului ca “cel mai special prieten”, omul cu care îţi împarţi sau doreşti să îţi împarţi viaţa, subiect ce a atras numeroase întrebări din partea publicului, urmate de răspunsuri cu tâlc şi profunzime oferite de Părintele Gavrilă. Ştim că el/ea este persoana potrivită atunci când dobândim pacea cu noi înşine, când lucrurile se aşază pe un făgaş al liniştii, iar tulburările şi căutările încetează. Pentru o mai bună înţelegere, părintele a făcut o analogie cu procesul de formare al perlelor, acestea luând naştere prin durerea scoicii ce încearcă să anihileze o impuritate. În mod similar, noi suntem chemaţi să facem “perle” din prietenii noştri, să le învăluim eventualele neajunsuri cu dragoste şi jertfelnicie, şi astfel să dăruim “nestemate” lumii şi lui Dumnezeu.
“Cu deosebită dragoste şi preţuire, am venit în mijlocul tinerilor din Ploieşti şi toată Prahova.”

Pr. Dr. Vasile Gavrilă

 

A.S.C.O.R. Ploieşti mulţumeşte pe această cale tuturor celor prezenţi pentru interes şi implicare, sperând totodată ca acesta să fi fost un prilej de îmbogăţire sufletească. Vă aşteptăm cu drag şi la următoarele conferinţe!

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: