Actiunea A.S.C.O.R spre ajutorarea inzapezitilor


Cu toii stim ca inceputul anului 2012 a adus cu el o iarna cu temperaturi foarte scazute si nameti uriasi, aceasta situatie conducand la imposibilitatea oamenilor de a iesi din case, lasandu-i fara curent , apa potabila si hrana.
Cu un tablou asemanator s-a confruntat si satul Rasimnicea din jud Ialomita , la 30 km distanta de Ploiesti, unde drumurile au fost blocate, generand izolarea satului . S-a creat, insa, si ocazia demonstarii solidaritatii si dragostei crestinesti.
Astfel, sub indrumarea Parintelui Anton, am deschis o actiune A.S.C.O.R , folosind fonduri din campania “Deschide-ti inima de copil”, din decembrie 2011 .
Sambata dimineata – 11.02.2012 – ne-am mobilizat si am pornit la drum cu 2 masini , pregatiti pentru orice s-ar putea ivi si am dus hrana – 150 paini , 36 sticle ulei , 38 borcane cu tocanita, 72 conserve pateu , 30 kg de orez, si 150 de litri de apa plata – celor 30 de familii inzapezite. De asemenea, s-a pus umarul si la dezapezirea drumului, spre a putea ajunge la casele respective.
Am fost intampinati de Parintele Ionut Dogaru, parohul Bisericii “Adormirea Maicii Domnului”, din satul Rasimnicea, care ne-a ajutat sa ajungem la casele oamenilor nevoiasi si sa impartim ajutoarele .
Din momentul acela, ne-am atasat foarte mult de ei, intrucat depanau povesti provenite parca dintr-o lume indepartata .
Nici unul nu anticipase o asemenea incercare, si, cu multa speranta in glas, ne-au multumit pentru stropul de bucurie adus .
In urma acestei experiente, am plecat incarcati sufleteste de bucuria zugravita pe chipurile oamenilor , dorind a ne intoarce spre a-i cunoaste mai bine si de a-i ajuta si cu alte ocazii.

Reclame

Tag-uri:

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: