A.S.C.O.R. – Antidot pentru apatie

Un mic ajutor pentru copiii nevoiasi din satul Sicrita, comuna Rafov


La sfarsitul lunii martie intr-o zi de duminica ne-am intalnit un grup de ascoreni cu mult entuziasm pentru a aduce o mica bucurie sufleteasca si materiala copiilor de gradinita din satul Sicritacu sprijinul educatoarei lor, Roxana Oprescu. Din punguta cu banuti stransi la campania “Deschideti inima de copil! “ din decembrie in Hypermarketul Carrefour am reusit sa aranjam 24 de pachete cu alimente, dulciuri, hainute sau jucarii.
Am avut deosebita placere de a ne aduce umilul nostru ajutor celor mai putin norocosi dintre noi, celor care nu de putine ori n-au avut ce pachetel sa-si ia la gradinita, celor obisnuiti cu lipsurile de tot felul.
In spatele paravanului saraciei am gasit niste suflete vii, pline de un optimism si un elan debordant. Din discutiile purtate nu ne-a fost greu sa aflam si cateva din dorintele lor pentru viitor: spuneau ca si-ar dori sa ajunga medici, politisti, ingineri, cineva chiar avea in plan sa devina judecator – oare sa imparta dreptatea lumeasca sau cereasca? Ce le va rezerva viitorul, cum vor fi ei influentati si de catre cine? Imi vine in minte o strofa din Kipling :
“ No printed word, no spoken plea
Can teach our youth what they should be
Nor all the books on all the shelves
But what the teachers are themselves”

Pana la urma ne-au molipsit si pe noi, voiosia lor s-a transmis astfel incat oameni in toata firea au inceput sa se dea in leagan, sa se joace jocuri ale copilariei „sticluta cu otrava”, „batistuta” si chiar fotbal, pierzand lamentabil in fata unor pusti de 5 ani.

A fost o actiune ce ne-a luminat ziua, ce ne-a dat increderea de a face mult mai mult decat ce a fost , si anume doar un gest de normalitate…
Este cert ca bucuriile pe care le facem, actele de caritate, sunt putinele lucruri pe care omul le poate socoti ca ale sale din tot ce poseda aici pe pamant; caci la moarte el trebuie sa paraseasca tot restul si nu poate lua cu el decat faptele bune.

Generozitatea inseamna sa dai mai mult decat ai,
Avaritia inseamna sa iei mai mult decat iti trebuie.

Reclame

Tag-uri:

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: