Tabără de vară în Basarabia

In perioada 28 – 31 iulie 2016,  ASCOR Chişinău, în parteneriat cu A.S.C.O.R Ploieşti, a organizat Tabara de Vară intitulată ,, Tradiţii şi obiceiuri: trecut şi prezent”. Aceasta s-a desfăşurat la Mănăstirea Ulmu, Raionul Ialoveni din Republica Moldova.

Această prezentare necesită JavaScript.

Încă din prima zi, oaspeţii din  Judeţul Prahova s-au bucurat de atenţia şi grija fraţilor basarabeni, vizitând mai întâi complexul cultural-religios de la Orheiul Vechi şi Mănăstirea rupestră Tîpova, locuri unice şi pline de încărcătură spirituală.

Atmosfera din tabără  a creat prietenii puternice între  ascoriştii de pe ambele maluri ale Prutului. Aceştia au fost implicaţi în activităţi tradiţionale păstrate cu sfinţenie în acele locuri; de exemplu olăritul, brodatul, realizarea unor opincuţe în miniatură, fiind asistaţi de meşteri populari. Am desfăşurat şi concursuri de gătit plăcinte moldoveneşti şi am participat cu drag la ascultări precum tăierea stufului de lângă mănăstire. Seara Parintele Viorel Cojocaru, coordonatorul A.S.C.O.R Chişinău ne-a vorbit în cadrul unei conferinţe despre ,,Ispita de a fi tânăr”, stârnind tinerii la discuţii  şi captându-le atenţia cu toată dragostea şi smerenia ce îl caracterizează.Totodată  am pregătit mănăstirea pentru hramul ce va fi în curând.

ASCOR-iştii prahoveni s-au despărţit cu greu de fraţii lor basarabeni  şi de acele meleaguri încărcate de istorie, credinţă, tradiţii şi obiceiuri dar şi-au promis că se vor revedea în tabăra organizată de A.S.C.O.R Ploieşti la Mănăstirea Suzana din Judeţul Prahova, ducând astfel mai departe această legătură de suflet  începută  prin parteneriatul celor două filiale.

 

Bogdan  Ioniţă – coord. Departament Relaţii Externe A.S.C.O.R Ploiesti

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: